Nous Engineering
Delfina2.jpg

Delfina

Shortlisted: FX Design Magazine’s FX Awards
in the Workspace Environment category
Shortlisted: Best Interior/Product for Blueprint Award

London, England

 Nous Collaborative created a project brief with  Delfina Foundation  to realize their vision for their new residency, office and exhibition space. The Nous Collaborative team then organized and ran an architecture competition for the buildings design.  The winning architectural scheme consisted of peeling back the layers of ornamentation and finish of the historic structure to expose the period craftsmanship of the buildings. The design also removed the center bearing wall included skylights in order to open up the spaces and bring in natural light.  In addition to providing analysis and structural design for the removal of the primary load bearing wall joining the historic structures, Nous Engineering provided methodology of construction sequencing.

Nous Collaborative created a project brief with Delfina Foundation to realize their vision for their new residency, office and exhibition space. The Nous Collaborative team then organized and ran an architecture competition for the buildings design.

The winning architectural scheme consisted of peeling back the layers of ornamentation and finish of the historic structure to expose the period craftsmanship of the buildings. The design also removed the center bearing wall included skylights in order to open up the spaces and bring in natural light.

In addition to providing analysis and structural design for the removal of the primary load bearing wall joining the historic structures, Nous Engineering provided methodology of construction sequencing.

CLIENT | Delfina Foundation

LOCATION | London, England

ARCHITECT | Studio Octopi

STAFF LEAD | Elizabeth Mahlow, PE

COMPLETED | 2012

delfina-foundation_Full.jpg
03_Delfina-Foundation_Rectangle.jpg
Delfina_TwoThirds.jpg

14_Delfina-Foundation_Rectangle.jpg
19_Delfina-Foundation_Rectangle.jpg